Dampet sjøtunge

INGREDIENSER

Porsjoner

4

8 sjøtungefileter
Salt og pepper
Smør

1 rødløk
2 ss rødvineddik
1 ts sukker
150 g smør i terninger
2 ss estragon, finhakket

4 vårløk
1 ss smør, smeltet
1 dl brødkrum

200 g små gulrøtter

SLIK GJØR DU

Strø salt og pepper på filetene. Rull dem sammen. Legg filetene i en ildfast form med smør over og damp dem i 4-6 min.
Kutt rødløk i små biter. Kok opp rødløk, eddik og sukker. Pisk inn smør i terninger. Smak til med salt og finhakket estragon.
Rens vårløk, forvell i lettsaltet vann. Pensle vårløken med litt smeltet smør og vend dem i brødkrum.
Skyll og skrell gulrøttene. Kok dem i lettsaltet vann.
Anrett fisken på grønnsakene. Hell smørsausen over fisken.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram