Økologisk kalkun fra Holmagarden
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 økologisk kalkun ca. 4 kg
1 neve økologisk svisker
4 økologisk epler i båter
2 økologiske løk i båter
Salt og pepper
Revet skall og saft fra 1 økologisk sitron
3 ss hakket økologisk timian
Smeltet økologisk smør
Tørk kalkunen godt med kjøkkenpapir, og ha den over i en ildfast form. Ha epler, svisker og løk i kalkunen, og bind den sammen med hyssing. Krydre med salt, pepper, sitron og timian. Ha litt vann i formen, og stek nederst i ovn ved 165 °C i ca. 2 timer eller til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 °C. Pensle kalkunen med smeltet smør noen ganger under stekingen. La kalkunen hvile under folie i minst 15 minutter før servering. Av sjyen som er igjen i formen etter stekingen lager du en fabelaktig saus som du serverer til.
Magnus kommentar:
Av restene lager du den godeste kalkun- og karripai, eller en kraft av skroget som får danne basen til en herlig sunn suppe. Kalkunkjøtt er magert, sundt og godt!
Server med en god potetstappe, ovnsstekte rotgrønnsaker, småløk og rosenkål.