top of page

Økologisk kalkun fra Holmagarden

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 økologisk kalkun ca. 4 kg
1 neve økologisk svisker
4 økologisk epler i båter
2 økologiske løk i båter
Salt og pepper
Revet skall og saft fra 1 økologisk sitron
3 ss hakket økologisk timian
Smeltet økologisk smør

Tørk kalkunen godt med kjøkkenpapir, og ha den over i en ildfast form. Ha epler, svisker og løk i kalkunen, og bind den sammen med hyssing. Krydre med salt, pepper, sitron og timian. Ha litt vann i formen, og stek nederst i ovn ved 165 °C i ca. 2 timer eller til kalkunen har en kjernetemperatur på 65 °C. Pensle kalkunen med smeltet smør noen ganger under stekingen. La kalkunen hvile under folie i minst 15 minutter før servering. Av sjyen som er igjen i formen etter stekingen lager du en fabelaktig saus som du serverer til.
Magnus kommentar:
Av restene lager du den godeste kalkun- og karripai, eller en kraft av skroget som får danne basen til en herlig sunn suppe. Kalkunkjøtt er magert, sundt og godt!

Server med en god potetstappe, ovnsstekte rotgrønnsaker, småløk og rosenkål.

Bold Title

bottom of page