Økologisk juleribbe fra Grøstad
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kg økologisk ribbe fra f.eks. Grøstad
Salt og pepper
3 dl vann
800 g økologiske poteter
4 dl økologisk rødkål
1 pose sjysaus
2 økologiske epler i båter
1 ss økologisk smør
1 dl økologiske svisker
Rut svoren med en skarp kniv, og gni den inn med salt og pepper. Hell vannet i en ildfast form og legg i ribben med svoren ned. Dekk med aluminiumsfolie og stek midt i ovn på 225 °C i 30 min. Ta ut ribben og senk varmen til 175 °C. Ta av folien, snu ribben, og stek videre i ca. 2 timer. Mot slutten av steketiden økes temperaturen til 250 °C og ribben flyttes opp mot grillen. Da får du en sprø svor, men pass på så svoren ikke svir seg.
Kok potetene og tilbered rødkålen. Lag sausen som anvist på pakken. Stek eplebåtene i litt smør og vend i sviskene. Skjær opp ribben og server.
Magnus kommentar:
En ribbe med sprø svor er noe av det beste i hele verden! Legg en liten tallerken under ribba under stekingen slik at fettet renner fra. Da blir svoren lettere sprø. Sausen kan smakes til med litt av steksjyen fra ribben, og deilige julekrydder som stjerneanis, nellik, appelsin og kanel.
Server med tyttebærsyltetøy (gjerne selvplukkede), medisterkaker og julepølser.