top of page

Økologisk pinnekjøtt fra Norgården

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1,5 kg økologisk pinnekjøtt fra f.eks. Norgården, utvannet
800 g kålrot i biter
200 g gulrot i biter
Økologisk smør
Salt og pepper
800 g gode poteter

Legg pinnekjøttet i en kjele og hell på 1 liter vann. Damp under lokk i ca. 2 timer til kjøttet er mørt. Kok kålrot og gulrot i lettsaltet vann til det er ferdigkokt. Sil av vannet og mos sammen med smør til pure. Smak til med salt og pepper, og spe evt. med litt pinnekjøttkraft. Kok potetene og server med pinnekjøtt og kålrotstappe.
Magnus kommentar:
Har du prøvd å dampe pinnekjøtt i lyst øl eller eplesider? Det blir veldig godt, helst med røkt pinnekjøtt. Når pinnekjøttet er ferdig kan det has utover på et ildfast brett og grilles i ovnen. Da blir det litt fastere.

Server gjerne tyttebærsyltetøy og vossakorv til pinnekjøttet.

Bold Title

bottom of page