Sashimi av salma med eple-wasabisorbet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Eple og wasabisorbet:
1/2 kg Granny Smith-epler
2 1/2 dl sukkerlake (2 deler sukker og 4 1/2 deler vann)
1 sitron, saften
1 ts wasabi fra tube
Sashimisaus:
4 ts wasabi
1 dl soyasaus
1 lime, saften
1 dråpe sesamolje
2 ss lake fra syltet ingefær
400 g salma laks
4 ss laks eller ørretrogn
4 ss algesalat (kan erstattes med finstrimlet vårløk, smaksatt med sesamfrø, syltet ingefær og sesamolje)
Eple og wasabisorbet:
Kutt eplene med skall i biter og bland med sitronsaften. Frys eplene, dette for at de skal beholde fargen. Kjør eplene i en blender med sukkerlaken og sil. Smak til med wasabi, det skal brenne litt. Kjør smeten i ismaskin/paco jet.
Sashimisaus:
Bland alle ingrediensene.
Kutt salmalaks i tynne skiver og anrett på iskalde tallerken. Ha over sashimisaus, lakserogn og algesalat. Topp med en liten skje eple og wasabisorbet.