top of page

Blomkålcarpaccio med gressløkvinaigrette

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 15 minutter

1 blomkål, i tynne skiver
3 ss olivenolje
½ dl ferdig redusert hvitvin
Sitronskall
1 bnt gressløk, finhakket
Salt og pepper

Skjær blomkålen i tynne skiver og fordel dem på en tallerken. Bland olivenolje, redusert hvitvin, sitronskall, finhakket gressløk, salt og pepper og topp blomkålen med vinaigretten.

En ting er at blomkålen er så vakker å se på, bare se de tynne, fine skivene på tallerkenen. Men den strutter også av gode næringsstoffer, ikke minst mye C-vitamin. Her er den skåret syltynt, akkurat sånn som carpaccio skal være, og dryppet med en syrlig og fin vinaigrette.

Hvitvin
Carpaccio er noe som serveres rått, i dette tilfellet fersk blomkål. Disse blomkålskivene, som er ganske nøytrale i smaken, må få tilført litt fett gjennom olivenolje, og syre gjennom gressløk. Rå grønnsaker er ikke optimalt med tanke på vin. Da har vi straks noe som vinen må bryne seg på og forholde seg til. En innsmigrende og alltid veltilpasset vinstil er italiensk Soave. Her er det mange produsenter. Prøv f.eks. Ca Rugate Soave Classico Monte Alto. Prøv også en Janare Falanghino del Sannio fra La Guardiense i Campania. Det er litt i samme rolige, subtile smaksretning.

TITLE

bottom of page