Wontons med reke- og svinefyll

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Fyll:
150 g svinedeig
100 g scampi, hakket
1 vårløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
1/2 ts maizena
Litt sukker
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper

Ca 40 wonton (fåes kjøpt frossent i asiatiske butikker)

Olje til fritering
2 dl sursøt saus

Wonton kan forberedes dagen før de skal spises. Oppbevar dem tildekket med en fuktig klut i kjøleskapet, så gjenstår kun friteringen når gjestene ankommer.

SLIK GJØR DU

Ha svinedeig, scampi, vårløk, hvitløk, maizena, sukker, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
Legg ut noen wonton forran deg og legg på 1 ts av røren. Fukt kantene med vann og brett over, slik at det blir små trekanter. Trykk kantene godt sammen.
Varm opp oljen til 180 °C og fritér wontonputene. Legg wontonen på kjøkkenpair slik at olje kan renne fra. Servér lune med sursøt saus.

TITLE