Wok med oksekjøtt, peanøtter og vaktelegg

INGREDIENSER

Porsjoner

2

400 g oksekjøtt i strimler
2 ss solsikkeolje
2 ss sesamfrø, ristet
1 dl peanøtter, salte
2 ss soyasaus
2 ss østersaus
1 ss søt chilisaus

1 ts chilipulver
1 ss sesamolje
50 g enoki eller annen sopp
1 rød chili, i strimler

1 dl sukker
2 ss vann
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 dl kyllingkraft eller buljong
1 dl soyasaus
12 vaktelegg
4 satayspyd

Koriander, frisk

SLIK GJØR DU

Stek oksekjøttet lysebrunt i olje. Tilsett sesamfrø og peanøtter. Rør rundt og ha i alle sausene. Kok opp før servering.
Varm en panne med chilipulver og sesamolje til ca 70 °C. Ha enokisopp og chili i pannen i to min. Avkjøl.
Kok sukker og 2 ss vann til lys karamell. Ha i krydderne, kyllingkraft og soyasaus. Kok vaktelegg 3 min i vann. Knus skallet lett og kok dem videre i soyasausen, 20 min. Skrell eggene og træ dem på spyd.
Pynt med frisk koriander.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram