Tomatterrin med skalldyr og safranskum

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 tomater
2 sjalottløk
2 ss tomatpuré
Olje
1 ss sukker
2 dl vann
4 gelatinblader
1 dl basilikumblader
2 dl blåskjellkraft
2 ss kremfløte
1 ts gurkemeie
1 g safran
400 g skalldyr, blandede
Salt og pepper
Lag et kryss i hver tomat og ha tomatene i kokende vann i 15 sek. Ha tomatene i iskaldt vann og fjern skallet. Del tomatene i fire og ta ut innmaten.
Skrell og hakk løk. Surr løk med tomatpuré i olje og ha i skall og innmat fra tomatene. Tilsett sukker. Kok i 2 min og ha i 2 dl vann. Miks og sil. Legg gelatinblader i kaldt vann til de er myke. Press av vannet og ha gelatin i tomatsausen. Ha i basilikum og tomatfileter, ha i fire former. Sett kaldt i 1 time.
Kok opp blåskjellkraft med fløte og gurkemeie. Ha i safran og smak til med salt og pepper. Skum opp sausen med stavmikser rett før servering.
Rist skalldyr i olje, krydre med salt og pepper. Servér terrinen med skalldyr og safranskum.