Sprøstekt ørret på ristet potet

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g filet av fjell- eller bekkørret
200 g mandelpoteter
30 g linser
1 ss lakserogn
1 ss finhakket gressløk
1 dl hvitvin
Saften fra 1/2 sitron
4 ss olivenolje
Evt litt vann
Salt og pepper
Linseblanding: Linsene legges i vann natten over. Skyll linsene godt før de kokes møre i hvitvin og evt litt vann, før de siles og skylles. Koketid 10 – 15 minutter. Bland linsene med lakserogn og gressløk. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Poteter: Mandelpotetene vaskes og deles i skiver med skallet på. Vend skivene i olje, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn ved 200°C til de er gylne.
Laks: Del filetene i 4 avlange biter og stek dem i olje med skinnsiden ned. Bruk sterk varme.
Servering: Legg poteter på tallerkenen og ørretfileten oppå. Topp med en skje rogn-/linseblanding.
Hvis du vil servere denne retten som hovedrett, dobler du alle mengder.