Sjøkrepsbisque med marinerte haler og granateple

INGREDIENSER
Porsjoner
4
12 sjøkreps, kokte
2 lime, saft og skall
2 ss friske urter, hakkede, gjerne koriander og sitrontimian
1 løk, skrelt og i biter
1 gulrot, skrelt og i biter
2 ss tomatpuré
2 ss smør
3 dl hvitvin
4 dl vann
2 dl fløte
Salt og pepper
1 granateple
4 never urtesalat
Servér gjerne med limebåter og urteolje.
SLIK GJØR DU
Rens sjøkrepsen og marinér haler i limesaft og urter.
Surr løk, gulrot, sjøkrepsskall og tomatpuré i smør, i en kjele til det er godt brunet. Ha på vin og vann, og kok i 20 min. Sil kraften over i en mindre kjele. Ha fløte i suppen og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Del granateplet og ta ut frøene. Servér frøene sammen med haler, suppe og en frisk urtesalat.