Pepperstekt hummerklo

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

1,5 dl olivenolje
Skallet av 2 hummerhoder
50 g ingefær
1 fedd hvitløk
1 knivsodd paprikapulver

4 hummerklør
10 korn svart pepper

4 sjampinjonger
1 ss pinjekjerner
1/2 eple
2–3 cm stangselleri, finhakket
Salt og pepper

4 tynne skiver loff

SLIK GJØR DU

Varm mesteparten av oljen i en kjele, og ha i hummerhodene, ingefær, hakket hvitløk og paprikapulver. Knus ingrediensene mest mulig og la alt surre på middels varme i ca 15 minutter. Sil godt, slik at du sitter tilbake med en klar, rødfarget hummerolje.
Fjern mesteparten av skallet på klørne. Grovknus pepperet og gni det inn i hummerkjøttet. Surr klørne i hummerolje, ca 2 minutter på hver side.
Del soppen i terninger og stek dem gylne sammen med pinjekjerner, eplebiter og hakket stangselleri (brukes som garnityr). Krydre med salt og pepper.
Lag sprø toast av loffskivene i en stekepanne med noen dråper olje.

TITLE