Kyllingleverpaté med fikenkompott

INGREDIENSER
Porsjoner
4
500 g kyllinglever
1 løk i båter
3 hvitløkfedd
30 g smør
4 ss lettrømme
1 ss konjakk
Salt og pepper
8 fiken, ferske
2 ss portvin
2 ss sukker
Litt frisk timian
Grovt, godt brød
Stek gjerne eple, aprikoser eller svisker og servér til.
SLIK GJØR DU
Stek kyllinglever, løk og hvitløk i stekepanne på svak varme til alt er litt brunet og gjennomstekt.
Ha blandingen i en hurtigmikser, tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Hell pateen i et fat eller en bolle, dekk til og avkjøl i kjøleskapet til den skal serveres.
Del fikener i biter og kok sammen med portvin og sukker. Smak til med timian.
Servér pateen på grovt brød med fikenkompott. Pynt med timian.