Krabbe naturell med basilikumaïoli

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 krabber

Lake:
2 ltr vann
1/2 dl salt
1 sukkerbit
2 never dill
2 ss eddik

Basilikumaïoli:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
2 never basilikum
Salt
3-4 dl nøytral olje
Evt litt kaldt vann

Sitron i båter
Loff

Oppbevar kokte krabber liggende på rygg, ellers renner en del væske fra og krabben blir lett tørr.

SLIK GJØR DU

Skyll krabbene i kaldt vann. Kok opp laken og legg krabbene med hodet først i kokende lake. Legg på lokk og kok i 20 min. Legg over krabbene i en boks og hell laken over, kjøl ned så fort som mulig. Når krabbene er kalde renses de.
Basilikumaïoli: Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft, basilikum og litt salt i en mikser og kjør sammen til en helt grønn saus. Spe med olje i en stråle til det blir en majones, spe evt med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Servér renset krabbe med basilikumaïoli, sitron og loff.

TITLE