Farserte tomater

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 store faste tomater, gjerne plomme- eller bifftomater

1 skive lyst brød
400 g svinekjøttdeig
1 sjalottløk, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
2 ts fishsauce
Salt og pepper

Tomatene smaker godt som tilbehør til kjøtt og fiskeretter, eller servér dem sammen med en salat eller wok som forrett.

SLIK GJØR DU

Del tomatene og fjern innmaten. Tørk innsiden på tomatene slik at det ikke er noen væske igjen.
Fjern kantene fra brødet og legg det i en bolle. Ha litt vann over brødet slik at det mykner. Press fra vannet og ha brødet i en bolle. Tilsett svinekjøttdeig, sjalottløk, hvitløk, fishsaus, salt og pepper og bland godt sammen.
Form blandingen til 8 boller som presses inn i tomathalvdelene. Sett tomatene i ildfast form og stek i ovn ved 175 °C i ca 20 min eller til fyllet er gjennomstekt. Servér.

TITLE