top of page

Dill- og akevitt gravet villaks med sennepssaus

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Ca. 800 g laksefilet, villfanget
6 ss salt
6 ss økologisk sukker
4 ts grovmalt hvitpepper
1 bunt økologisk dill, grovhakket
Litt akevitt

Sennepssaus:
3 ss sennep
1-2 ss økologisk sukker
1-2 ss eddik
3-4 dl økologisk mild rapsolje
Salt og pepper
Hakket økologisk dill

Sjekk at alle bein er tatt ut av fisken, og tørk den godt. Bland sammen salt, sukker og pepper. Gni inn blandingen på fiskefiletene på begge sider. Legg den ene fileten med skinnet ned i en form og ha på dill og akevitt. Legg den andre fileten oppå. La fisken stå kaldt i 2 døgn, snu den et par ganger.
Sennepssaus: Bland sammen sennep, sukker og eddik i en bolle. Pisk inn oljen i en jevn stråle til en tykk saus. Smak til med salt og pepper, og vend inn dill etter smak.
Skjær fisken i tynne skiver og server med sennepssaus.
Magnus kommentar:
Fisken kan også krydres med karve og anisfrø hvis man ønsker å forsterke akevittsmaken. Hvis du ikke er så glad i akevitt, så kan den sløyfes.

Gravet laks smaker godt på frokost- eller koldtbordet, som forrett eller hovedrett sammen med dillstuede poteter.

TITLE

bottom of page