top of page

Carpaccio av okse

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

400 g oksefilet av høyeste kvalitet
Salt og pepper
Olje til steking

1 søtpotet
2 ss smør
1 ss ingefær, revet
Salt

1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
1 ss olje
1 ss sukker
2 ss salt soyasaus
2 ss søt soyasaus
1 lime

4 asparges
1 ss olivenolje
Salt

Sesamfrø og frisk koriander

SLIK GJØR DU

Ha salt og pepper på kjøttet. Brunes på alle sider i en glovarm panne med olje. Avkjøl. Skjær i tynne skiver.
Skrell søtpotet. Kok helt mør i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp poteten tørr. Kjør med en stavmikser og tilsett smør og revet ingefær. Smak til med salt.
Fres chili og hvitløk i olje. Tilsett sukker og soyasauser. Kok opp og smak til med limesaft.
Skjær asparges i løvtynne skiver med en skreller. Kok 10 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Vend asparges i olje og strø over litt salt.
Anrett okseskivene på tallerken. Legg på en skje med søtpotet og legg på asparges. Hell over soyasaus. Pynt med frisk koriander og sesamfrø.

TITLE

bottom of page