top of page

50 graders kamskjell med krydret tomat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 små tomater
1/2 dl chiliolje

1 sjalottløk, finhakket
2 ss rødvinseddik
1 ss honning
1 dl tomatjuice
1/2 vaniljestang

8 kamskjell, ferske
Flaksalt
Olivenolje eller klaret smør til steking

Fersk basilikum

Kok opp en kjele med vann. Skjær noen snitt i skinnet på tomatene. Kok dem 10 sekunder og avkjøl i iskaldt vann. Fjern skinnet på tomatene.
Varm opp chiliolje og legg i resten av vaniljestangen, samt skinnet fra tomatene. La oljen trekke under kokepunktet i minst 20 minutter. Avkjøl og sil oljen.
Kok opp en kjele med sjalottløk, rødvineddik, honning, tomatjuice og vaniljestangen som er delt i to på langs. Kok inn til det tykner. Avkjøl noe og legg i tomatene.
Varm opp souvidemaskinen til 50 °C. Vakumer kamskjellene med et drys flaksalt og noen dråper olivenolje i posen. Kok dem 12 minutter i souvidemaskinen. Ta skjellene ut av vakumposen og tørk dem godt. Varm opp en panne og ha i olivenolje. Stek dem hardt, men kun på den ene siden til de er sprø og karamellisert.
Server med tomatene, et dryss med basilikum og noen små skjeer med chilioljen.

TITLE

bottom of page