50 graders kamskjell med krydret tomat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 små tomater
1/2 dl chiliolje
1 sjalottløk, finhakket
2 ss rødvinseddik
1 ss honning
1 dl tomatjuice
1/2 vaniljestang
8 kamskjell, ferske
Flaksalt
Olivenolje eller klaret smør til steking
Fersk basilikum
Kok opp en kjele med vann. Skjær noen snitt i skinnet på tomatene. Kok dem 10 sekunder og avkjøl i iskaldt vann. Fjern skinnet på tomatene.
Varm opp chiliolje og legg i resten av vaniljestangen, samt skinnet fra tomatene. La oljen trekke under kokepunktet i minst 20 minutter. Avkjøl og sil oljen.
Kok opp en kjele med sjalottløk, rødvineddik, honning, tomatjuice og vaniljestangen som er delt i to på langs. Kok inn til det tykner. Avkjøl noe og legg i tomatene.
Varm opp souvidemaskinen til 50 °C. Vakumer kamskjellene med et drys flaksalt og noen dråper olivenolje i posen. Kok dem 12 minutter i souvidemaskinen. Ta skjellene ut av vakumposen og tørk dem godt. Varm opp en panne og ha i olivenolje. Stek dem hardt, men kun på den ene siden til de er sprø og karamellisert.
Server med tomatene, et dryss med basilikum og noen små skjeer med chilioljen.