Lakkamarinerte molter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

500 g molter
1 dl Lakka-likør
1 kvast timian

100 g hvit sjokolade
2 plater gelatin
4 dl fløte
Frøene fra 1/2 vaniljestang

50 g sukker til pynt

Bland molter, Lakka og noen timianblader.
Smelt hvit sjokolade på svak varme. Bløtlegg gelatin i litt vann og smelt den inn i sjokoladen på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk fløten sammen med vaniljefrø til krem. Rør 2 ss krem inn i sjokoladen. Deretter røres resten av kremen inn. Litt av sjokoladen legges til side til pynt. Resten settes i kjøleskapet.
Sukkeret strøs på bakepapir i et tynt lag. Stek i ovn ved 200°C til det er brunt og flytende. Ta brettet ut av ovnen og avkjøl. Sukkeret danner nå fine formasjoner som kan knekkes av i dekorative biter.
Servering: Legg molteblandingen i bunnen. Lag “egg” av sjokoladekremen med en varm skje og anrett dem på toppen. Den sparte sjokoladekremen sprøytes på eggene som dekor. Pynt med sukkerdekor.

ELEGANT TITLE